The Plant Company | Nauwkeurige regeling van de relatieve vochtigheid om een plant van hoge kwaliteit te kweken

Succesverhaal20 januari 2022

Wanneer je een bezoek brengt aan het prachtige landschap met de grootsheid van de Blue Ridge Mountain, kun je niet anders dan onder de indruk zijn. In 2021 werd in dit gebied een ultramoderne kas gebouwd. Na zes maanden hard en consequent werken werd de kas in mei 2021 in gebruik genomen. Dit moment markeerde het begin van The Plant Company, dat werd opgericht door Frank Paul, Jason, en Wesley van Wingerden. Het bedrijf richt zich op het kweken van tropische planten en streeft ernaar om de meest verse producten aan haar klanten te leveren. In hun kas is ons IIVO systeem geïnstalleerd.

"Ons motto is "Together We Grow Stronger", dit belichaamt onze wens om de moderne consument te helpen een meer "levende" ruimte te cultiveren waar dat het belangrijkst is... waar ze wonen en werken. Samen streven onze medewerkers, klanten en leveranciers ernaar om die ambitie tot leven te brengen!" beschrijft Frank Paul, Director of Operations van The Plant Company. Door deze ambitie biedt de organisatie een superieure plantbeleving aan haar klanten.

Voldoe aan de behoeften van planten met IIVO en Plant Empowerment

In de twee hectare grote kas kweken ze allerlei soorten planten in gewone groeimedia. Elk met een eigen karakter, een eigen behoefte aan grondstoffen en een eigen verhaal. Het is een ware verzameling van exclusieve en innovatieve plantensoorten, die allemaal in het meest optimale klimaat moeten groeien. De kas bestaat daarom uit zes verschillende klimaatzones, waarin het hele jaar door geteeld wordt. "Na het uitvoeren van een uitgebreid due-diligence traject zijn we erachter gekomen dat de IIVO proces computer van Hoogendoorn Growth Management de beste functionaliteiten biedt voor onze teeltprocessen. Daarom gebruiken we de IIVO sinds mei 2021 voor alle omgevingscontroles in de kas. Bovendien passen we de Plant Empowerment principes in de praktijk toe, zodat alle plantenrassen op het juiste moment in hun behoeften worden voorzien”, beschrijft Frank Paul.

Dankzij de slimme functies van IIVO bereiken we het optimale klimaat voor onze planten

Frank Paul

Het realiseren van een vochtige groeiomgeving

Met hun wortels kunnen sommige tropische planten goed tegen droge lucht, maar de meeste geven de voorkeur aan een vochtige omgeving. Elke kamerplant heeft een optimale vochtigheidsgraad waarbij de plant het best gedijt. Daarom analyseert de Plant Company de vochtigheidsniveaus in de verschillende klimaatzones, door gebruik te maken van verschillende sensoren, zoals de aanzuigboxen boven en onder het scherm. Ook het invallende groeilicht wordt gemeten met behulp van PAR-sensoren.

Om de meest optimale Relatieve Vochtigheid (RV) voor de planten te bereiken, speelt de temperatuur in de kas een belangrijke rol. Want hoe hoger de temperatuur en hoe lager de verdamping in de kas, hoe lager de luchtvochtigheid. En omgekeerd, hoe lager de temperatuur en hoe hoger de verdamping, hoe hoger de luchtvochtigheid. "Wij gebruiken de vochtigheidsregeling van IIVO om ervoor te zorgen dat we altijd het juiste niveau van Relatieve Vochtigheid (RV) in onze kas hebben. Hierbij houdt IIVO rekening met onze teeltstrategie. Als de RV in de kas bijvoorbeeld te hoog wordt, schakelt het systeem automatisch onze recirculatieventilatoren in. Wanneer de RV te laag is, sluit het systeem de open luchtramen.

Kwaliteit, bewezen in de praktijk

Hun streven naar een optimaal groeiklimaat en hoge productkwaliteit is niet onopgemerkt gebleven. Sinds begin november 2021 heeft The Plant Company de krachten gebundeld met Proven Winners, een Noord-Amerikaans consumentenplantenmerk, om kamerplantenvariëteiten onder het merk Proven Winners op de markt te brengen. Daarbij kreeg The Plant Company veel lof voor hun innovatieve plantenvariëteiten, ongeëvenaarde kwaliteit, toewijding aan het vinden van uitzonderlijke nieuwe planten, en superieure productiepraktijken.

 

Wij van Hoogendoorn Growth Management zijn er trots op dat we een bijdrage kunnen leveren aan het succes van The Plant Company. Luis Trujillo, Sales Manager Hoogendoorn America Inc. geeft aan: "Wij werken graag samen met bedrijven zoals The Plant Company die leergierig zijn en blijven innoveren. Op deze manier kunnen consumenten wereldwijd worden voorzien van exclusieve, kwalitatief hoogwaardige planten. Modern wonen wordt zo voor iedereen bereikbaar".

Deel

Gerelateerde verhalen