Connecting nature
and technology

IIVO is het slimste kasbesturingssysteem ter wereld. Een moderne procescomputer van het hoogste niveau, waarmee u meer kunt telen, van hogere kwaliteit en met een minimaal gebruik van natuurlijke bronnen. Het IIVO systeem is een combinatie van slimme software en geavanceerde hardware. Of u nu ervaring heeft met telen of niet, IIVO is zeer eenvoudig in gebruik.

Ready,
Set,
Grow.

Eén voor allen,
alles in één

IIVO sluit naadloos aan op alle industriestandaard sensoren en is volledig compatibel met slimme camera’s en irrigatie-units. Deze combinatie vereenvoudigt en stroomlijnt de aansturing van elk gewas in een gecontroleerde teeltomgeving.

Zodra IIVO operationeel is, worden miljoenen regels code aan het werk gezet om gewas-specifieke inzichten te verzamelen. Zo wordt een nieuw licht geworpen op het werkelijke potentieel van het telen van gewassen in gecontroleerde omgevingen.

Moeiteloze groei

IIVO monitort consistent elk aspect van uw kasomgeving, inclusief de klimaatcondities, het CO2-niveau en het waterverbruik; maar het systeem is tot veel meer in staat. Het systeem verzamelt en archiveert data om een compleet, holistisch overzicht van de kascondities te creëren. IIVO kan daarmee ingezet worden als een geavanceerde besturingscomputer om de specifieke behoeften van uw gewas op elk gewenst moment te bepalen.

Slim telen

Gebruik de kennis binnen IIVO om uw kweekomgeving automatisch te laten draaien.

Gewas-specifiek

Het systeem past zich volledig aan de behoeften van uw gewas aan.

Data gedreven telen

Laat data inzichten geven en optimaliseer uw teeltstrategie.

Verbonden

  • Data verzameling
  • Online updates
  • IIVO remote toegang
  • Online back-ups

Thema's

  • Klimaat management
  • Water management
  • Energie management
  • Data management

Intelligent
Algorithms

De Intelligent Algorithms van IIVO zijn krachtige software. Met slechts enkele instellingen stelt u de meest optimale klimaatstrategie in om te voldoen aan de eisen van uw kas, uw gewas en uw klimaat. De algoritmen nemen deze instellingen als uitgangspunt om uw klimaat op microniveau proactief te regelen, rekening houdend met de verwachte weersomstandigheden.

Teel meer,
met minder

IIVO zet zijn voorspellende krachten in om de ideale klimaatomstandigheden voor uw gewas te realiseren door het combineren van door sensoren gegenereerde data, weersvoorspellingen en in het verleden opgedane ervaringen te combineren. Het systeem reageert proactief om een stabiel en uniform klimaat te behouden, waarmee maximale opbrengsten en gewaskwaliteit worden gerealiseerd. U bent hiermee ook verzekerd van het efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen.

Om te kunnen groeien hebben planten regelmatig water en een constante levering van voedingsstoffen nodig. IIVO’s ‘drag & drop’-functionaliteiten maken het mogelijk om gemakkelijk instellingen te creëren en uw irrigatiestrategie te beheren. U kunt hierbij gebruik maken van de door u gewenste startcondities. Irrigatiecycli kunt u per kraan starten gebaseerd op tijd, straling, substraatgewicht, waterinhoud en drainpercentage.

Complexiteit
vereenvoudigt

De user interface is ontworpen naar de behoeften van de teler, met afdelingen, installaties en technische ruimten duidelijk in kaart gebracht. IIVO genereert informatie in de vorm van gemakkelijk te begrijpen grafieken en statistieken, waarmee u de dagelijkse gang van zaken in uw kas kunt stroomlijnen.

Of u nu geboren bent in een kas of nog nooit in een kas bent geweest, slim telen is nu voor iedereen toegankelijk.

Een tool

De meest gebruiksvriendelijke manier om elk systeem in uw kweekomgeving te controleren.

Een coach

Gewas-specifieke inzichten die je in staat stellen meer te kweken met minder.

Een gids

Het systeem geeft advies over hoe u uw bedrijf verder kunt verbeteren.

Kennis is plantkracht

Aan de basis van IIVO liggen de principes van Plant Empowerment: een unieke teeltmethode die plantenfysiologie en natuurkunde combineert. Een optimale water-, energie- en assimilatenbalans creëert sterkere, gezondere gewassen die minder vatbaar zijn voor plagen en ziektes.

Data Driven Growing combineert krachtige algoritmes, data van het teeltklimaat en plantfysiologie, zodat u de beste beslissingen kunt nemen voor uw planten. De continue stroom van data die tijdens de teelt wordt verzameld, genereert real-time inzicht in de condities in uw kas en de gezondheid van uw planten.

Je slimme kas is zojuist intelligent geworden.

Greenhouse,
powerhouse

Gewas-specifiek

Het systeem past zich aan de behoeften van uw gewassen aan. Met teeltrecepten kunt u een groep instellingen opslaan in de IIVO-bibliotheek, voor verschillende seizoenen of groeifases. Zo creëert u een optimaal groeiklimaat in elk stadium van de groeicyclus.

Zelflerend

Zelflerende sturingen stellen IIVO in staat zich continue aan te passen en zijn begrip van de groeicondities tijdens de teelt te versterken. Het systeem leert van eerdere ervaringen, past reacties aan op basis van huidige metingen en maakt automatische aanpassingen. Dit resulteert in een meer stabiele sturing van het kasklimaat en een aanzienlijke vermindering in het gebruik van natuurlijke bronnen.

Schaalbaar

IIVO is opgezet om de laatste functionaliteiten in te zetten, zelfs sommigen die nog niet zijn uitgevonden. Ons eigen ontwikkelteam maakt regelmatig software updates beschikbaar die u zelf gemakkelijk op uw systeem kunt installeren. Door de Cloud-connectie is IIVO geheel schaalbaar. Als uw bedrijf groeit of als u meer technieken gaat inzetten groeit IIVO met u mee.

Geïntegreerde weersvoorspelling

Door gebruik te maken van weergegevens kunt u het gebruik van middelen verder optimaliseren. Zo kunt u het binnenklimaat regelen op basis van externe, toekomstige weersomstandigheden.

ISO gecertificeerd

Wij zijn toegewijd aan het handhaven van de hoogste normen voor gegevensbescherming en veiligheid. Wij zijn ISO 27001, ISO 9001 en HortiQ gecertificeerd. Het systeem is uitgerust met geavanceerde, 24/7 back-up functionaliteit om ervoor te zorgen dat uw data altijd veilig is bij ons.

Laatste verhalen

Gesteund door geschiedenis,
gedreven door innovatie

IIVO is ontwikkeld door Hoogendoorn Growth Management – een van ’s werelds belangrijkste innovators in de tuinbouw met meer dan 55 jaar ervaring.

Met onze internationale kantoren en wereldwijd partnernetwerk liggen onze wortels in het Westland. Hoogendoorn heeft veel van de systemen en innovaties ontwikkeld die nu als de industriestandaard worden beschouwd. Het doel is niet alleen in technologieën te excelleren, maar ook in klantondersteuning en training. We werken met tuinders in elke klimaatzone met de meest uiteenlopende gewassen om een efficiënte en duurzame toekomst voor de tuinbouw te realiseren.