Beekers Berries | Het lekkerste, zachte fruit met IIVO-functie Teeltrecepten

EigenschappenSuccesverhaal14 oktober 2021

De mensen van Beekers Berries zijn echte fans van de natuur. De passie en het respect voor het milieu vind je terug in hun producten. Elke dag plukken ze zorgvuldig de aardbeien, frambozen, bosbessen en bramen. In hun ogen is elke Beekers Bes uniek en dat is precies wat wij vinden!

Hun bessen worden geteeld op basis van een beproefd teeltconcept, dat in de loop der jaren is ontwikkeld en dat voortdurend wordt geëvalueerd en geïnnoveerd.

Teeltrecepten
Dit teeltconcept wordt versterkt door een van IIVO's meest onderscheidende kenmerken, teeltrecepten. Hiermee kan een teler een groep instellingen verzamelen die eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd in de teeltreceptenbibliotheek. Teeltrecepten kunnen voor alle seizoenen en groeistadia worden aangemaakt. Op deze manier kan een optimaal groeiklimaat worden gecreëerd, in elke fase van de groeicyclus.

In het teeltconcept van Beekers Berries staat respect voor de natuur centraal

Door de verschillende teeltrecepten te combineren en de overgangsperioden aan te passen, creëert de teler een teeltstrategie voor zijn planten, die resulteert in een optimaal groeiproces. Beekers Berries is een goed voorbeeld van een organisatie die hier veelvuldig gebruik van maakt. 

In het teeltconcept van het bedrijf staat respect voor de natuur centraal. De bijen van de lokale imker zijn een graag geziene gast, net als de hommels. Zij zorgen voor de bestuiving en de bevruchting van de bloemen, zodat de bloemen zich kunnen ontwikkelen tot heerlijke zachte vruchten.

Bedrijf van wereldklasse
Met kassen over de hele wereld heeft Beekers Berries grote stappen gezet. Deze uitbreidingen stellen hen in staat om het hele jaar door de lekkerste zachte vruchten te leveren. Beekers Berries is de beste in zijn soort als het gaat om hoge kwaliteit bessen.

De grootste uitdaging is de zekerheid van de opbrengst van hun gewassen. Het weer bepaalt uiteindelijk hoe de planten zullen presteren. De meeste producten zijn erg gevoelig voor temperatuurschommelingen. Dankzij Weather Forecast, een andere functie in IIVO, kunnen zij op deze schommelingen inspelen en het volume en de kwaliteit van hun zachtfruit garanderen.

We vroegen Will Beekers, Chief Executive Officer van Beekers Berries, naar zijn ervaringen met de IIVO en hun gebruik van de functies Crop Recipes en Weather Forecast. Bekijk de video hieronder!

Beekers Berries - IIVO Case Video

Deel

Gerelateerde verhalen