Vereijken Kwekerijen | Het hele jaar door teelt van hoge kwaliteit tomaten met IIVO als groeicoach

13 januari 2022

Vereijken Kwekerijen - IIVO

Vereijken Kwekerijen is een familiebedrijf dat al generaties lang bestaat. In de jaren zestig is het begonnen met de teelt in de volle grond. Vele jaren en uitbreidingen later is Vereijken Kwekerijen vooral bekend om de smaakvolle Tasty Tom tomaten die geteeld worden in hightech glazen kassen.

Het hele jaar door teelt van hoge kwaliteit tomaten

Deze tomaten worden jaarrond geteeld op diverse locaties in Noord-Brabant en het Westland in Nederland. Door 80% belichte teelt en het synchroniseren van teeltcycli is Vereijken in staat om jaarrond A-kwaliteit tomaten aan hun klanten te leveren. Hun medewerkers werken hier elke dag hard voor.

IIVO als hun groeicoach

Sinds 2021 maakt Vereijken Kwekerijen gebruik van de nieuwste IIVO procescomputer van Hoogendoorn Growth Management.

Flexibiliteit als het gaat om bijsturen, het fungeren als coach en adviseren van de teler, regelmatige updates die op afstand worden uitgevoerd en besturing op afstand die het mogelijk maakt om de teelt op afstand te volgen. Een kleine greep uit de vele functies die IIVO rijk is, helpt Vereijken Kwekerijen om het maximale uit haar teelt te halen.

"Tegenwoordig hebben we veel meer data tot onze beschikking. Van plantregistratie, temperatuur, energieverbruik. Noem het maar op. We willen al die gegevens inzichtelijk hebben, met elkaar vergelijken en gebruiken zodat er een zo optimaal mogelijk kasklimaat ontstaat, maar ook zodat we duurzamer kunnen telen en dus kosten kunnen besparen. De IIVO helpt ons daarbij".

Eric Vereijken

Deel

Gerelateerde verhalen