Van der Knaap Groep – Wij helpen telers om tot een sociaal en economisch verantwoord resultaat te komen

NieuwsSuccesverhaal15 november 2021

Van der Knaap Group of Companies is een internationale leverancier van kokos substraat, waarbij duurzaamheid, kwaliteit en innovaties centraal staan. Bovendien beschikt het bedrijf over een eigen demo- en onderzoekscentrum, met 12 verschillende kascompartimenten. Om continu te kunnen innoveren, zijn de compartimenten uitgerust met de IIVO proces computer. Dankzij de gewas-specifieke besturing van de IIVO zijn ze in staat om elk gewas afzonderlijk aan te sturen.

Van der Knaap Groep, heeft kwalitatief hoogwaardige bedrijven als Hoogendoorn Growth Management om zich heen nodig om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Dankzij ons gebruik van de IIVO hebben we veel kennis over het optimale klimaat en het gebruik van ons substraat en daar zijn we erg blij mee.

Ron van der Knaap

Voor onderzoeksdoeleinden is elk compartiment gevuld met een ander gewas, zoals potplanten, tomaten, paprika's, sla en zacht fruit. Deze gewassen hebben uiteenlopende groeiklimaten nodig, van tropische planten die goed gedijen bij 28 graden tot blauwe bessen die in de winter groeien bij temperaturen van 4,5 graden. Met IIVO kan de klimaat- en irrigatieregeling per compartiment worden ingesteld op basis van de behoeften van elk type gewas. Daarnaast worden de objectieve klimaat- en irrigatie data uit het onderzoek gevisualiseerd in de computer, waardoor Van Der Knaap in staat is de optimale onderzoeksresultaten te behalen. De gegevens bewijzen waarom de Van der Knaap producten van hoge kwaliteit zijn.

In de video delen Ron van der Knaap, Chief Executive Officer, en Dirk Zwinkels, Research & Product Development, meer inzichten over de toegevoegde waarde van IIVO voor hun onderzoeken.

van der Knaap - IIVO Case Video

Ron van der Knaap, Chief Executive Officer, voegt toe: "Van der Knaap heeft kwalitatief hoogwaardige bedrijven als Hoogendoorn Growth Management om zich heen nodig om tot het best mogelijke resultaat te komen. Dankzij ons gebruik van de IIVO hebben we veel kennis over het optimale klimaat en het gebruik van ons substraat en daar zijn we erg blij mee."

Door het gebruik van IIVO wordt de Van der Knaap Groep in staat gesteld om internationale telers te ondersteunen bij het bereiken van een sociaal en economisch verantwoord resultaat.

Deel

Gerelateerde verhalen