CosMic Plants | Orchideeën kweken op de meest milieuvriendelijke manier, met IIVO

Succesverhaal3 februari 2022

CosMic Plants inc. is al vele jaren een trouwe Hoogendoorn klant. Ze begonnen met kweken in 2004, breidden uit in 2016 en Hoogendoorn is de hele weg onderdeel geweest van hun groeiproces. In 2020 was CosMic Plants een van de eerste gebruikers van onze IIVO systeem als het kloppend hart van hun Phalaenopsis kassen.

Verbinding tussen natuur en technologie om de meest optimale orchidee te kweken

CosMic Plants zag in dat duurzaamheid een belangrijke overweging is bij het runnen van een bedrijf. In 2020 kozen zij ervoor om de IIVO proces computer te installeren om de ultieme verbinding tussen natuur en technologie te creëren voor hun unieke productieproces. In tegenstelling tot veel andere orchideeënkwekers, groeien de Phalaenopsis orchideeën bij CosMic Plants met een langere groeicyclus, en krijgen ze meer ruimte en licht. Dit resulteert in meer bloemen per plant, sterkere wortelsystemen, veerkrachtigere planten en een langere houdbaarheid, aldus het bedrijf. In hun kas met een grootte gelijk aan 7 voetbalvelden, worden dagelijks duizenden orchideeën gekweekt, verpakt en gedistribueerd door het oosten en westen van Noord-Amerika (Canada & de Verenigde Staten).

De tuinbouw zit in hun bloed

Cosmic Plants heeft zijn wortels in de allereerste stadia van wat nu Westland's Glazen Stad heet in Nederland. Telen zit in hun bloed, al meer dan 125 jaar. In de zomer van 2004 vestigden zij CosMic Plants op het Niagara Peninsula in Ontario, direct nadat zij naar Canada waren geëmigreerd. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid kozen zij voor een lokaal gelegen productielocatie, dicht bij de klanten. Ze bereiken het noordoostelijke kwadrant van Noord-Amerika binnen 10 uur met vrachtwagens.

Om meer te weten te komen over het bedrijf CosMic Plants, bekijk hier het klantenverhaal dat met Neil van Steekelenburg is gemaakt:

Cosmic Plants inc.

Het kweken en leveren van orchideeën op de meest ethische manier

Bij CosMic Plants speelt duurzaamheid een grote rol in hun bedrijfsvoering. Tal van duurzaamheidsaspecten worden meegenomen in alle strategische, tactische en operationele keuzes die zij maken. Neil van Steekelenburg, mede-oprichter van Cosmic Plants, beschrijft: "Ons doel is om prachtige orchideeën te kweken en te leveren op de meest ethische manier mogelijk. Het ligt in de aard van ons bedrijf om te plannen voor de toekomst. We minimaliseren ons energieverbruik door gebruik te maken van het hightech procesbesturingssysteem IIVO, maken gebruik van biologische gewasbeschermingstechnieken, recyclen regen- en irrigatiewater, richten ons op het relatief lokaal vermarkten van onze producten, en nog veel meer".

Ik geloof dat het nieuwe IIVO-systeem van Hoogendoorn ons helpt om op een duurzame manier het perfecte klimaat te creëren om onze prachtige orchideeën te kweken

Neil van Steekelenburg

IIVO: Groei meer, met minder

Wij van Hoogendoorn Growth Management zijn er trots op dat wij met onze oplossingen een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere tuinbouwsector. CosMic Plants gebruikt IIVO niet alleen om het energieverbruik te minimaliseren, maar het systeem draagt ook bij aan vele andere factoren om meer te telen met minder. Zo optimaliseert IIVO het lichtniveau in de kas door gebruik te maken van natuurlijk zonlicht in combinatie met schermmanipulaties. Een efficiënt lichtgebruik resulteert in optimale fotosynthetische processen in de plant. Dit zorgt voor gezondere planten en een toename van de productie kwantiteit en kwaliteit.

Daarnaast draagt de IIVO bij aan een efficiënte temperatuur-, luchtvochtigheids-, ventilatie- en irrigatiesturing voor CosMic Plants. Neil Steekelenburg: "Hoewel we blijven streven naar verbetering, zijn we trots op hoe ver we al zijn gekomen op het gebied van milieuduurzaamheid. Om onze inspanningen te kwantificeren, werken we aan een MPS-certificering vanaf 2022. Verder ben ik van mening dat het nieuwe IIVO-systeem van Hoogendoorn ons helpt om op een duurzame manier het perfecte klimaat te creëren om onze prachtige orchideeën te kweken".

Deel

Gerelateerde verhalen